اهمیت بازی تقویت حافظه برای کودکان

عناوین اصلی مطلب
اهمیت بازی تقویت حافظه برای کودکان

اهمیت بازی تقویت حافظه برای کودکان

تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان در دنیای امروز توجه بسیاری از والدین را به خود جلب کرده است. خیلی از والدین می خواهند بدانند چگونه با بازی، حافظه کودکان خود را افزایش دهند؟ بازی چه ارتباطی با تقویت حافظه و یادگیری دارد؟ چه بازی هایی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان مناسب هستند؟ یا چه راه هایی برای تشخیص حافظه ضعیف کودکان وجود دارد؟

بازی یکی از روش های موثر یادگیری می‌باشد که به صورت غیرمستقیم و در یک فضای مفرح زمینه را برای آموزش و تقویت مهارت‌های کودکان فراهم می‌آورد. در این مطلب قصد داریم به بررسی اهمیت حافظه دیداری و شنیداری کودکان و روش های کاربردی و مناسب جهت تقویت آن‎‌ها بپردازیم.

 


برای مشاهده انواع بازی فکری و تقویت حافظه در دین کالا کلیک کنید


 

ویژگی‌های یادگیری کودک باهوش

  • کودک باهوش فراوان‌تر از دیگر همسالان خود در به خاطر آوردن مطالب و موضوعات سرآمد و ممتاز می باشد.
  • در مقایسه با سن و سالشان بر واژه‌های فراوان و تکمیلی تسلط دارند.
  • کودک باهوش بسیار سریع داده ها و مسائل موجود را می‌فهمند و خوب تجزیه و تحلیل و استنباط می‌کنند.
  • به کتاب خواندن علاقمندند و اغلب کتاب‌های بزرگسالان را انتخاب می‌کنند.
  • از موضوعات و مباحث پیچیده معرض نیستند و به دنبال کردن مسائل رغبت دارند.

 

اهمیت بازی تقویت حافظه برای کودکان

 

انواع حافظه :

تقسیم بندی های مختلفی برای حافظه وجود دارد :

  1. حافظه آنی :

    مثلا شما یک عکس را میبینید، آیا همون لحظه متوجه میشوید که این عکس در چه زمانی گرفته شده است؟

  2. حافظه کوتاه مدت :

    شما بعد از اینکه مطلب را بازگو  میکنند، بعد از اینکه این مطلب را شنیدید دقیقا بعدش اگر بتوانید اون مطلب را بخاطر بسپارید حافظه کوتاه مدت قوی دارید.

  3. حافظه بلندمدت :

    برای اینکه یک مطلب از حافظه کوتاه مدت به بلندمدت  انتقال پیدا کند، تکرار خیلی مبحث مهمی است که مشهورترین مورد این است که شما در طی 5 مرحله تکرار میتوانید مطلبی را که به حافظه کوتاه مدت خودتون دادید آن را دقیقا به حافظه بلندمدت خودتون ببرید.به این صورت که به فرض اگر شما یک مطلب را حفظ کردید  ، به این ترتیبی که یک روز بعد، 3 روز بعد، یک هفته بعد،3 هفته بعد و 3 ماه بعد این مطالب را تکرار کنید از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت انتقال می یابد و برای همیشه در حافظه شما وجود دارد و ازبین نمیرود.

 

مزایای بازی های تقویت حافظه کودکان

بازی های تقویت حافظه کودکان به طور کلی با هدف بهبود حافظه فعال و کاری کودک، فعالیت می کنند. حافظه فعال اطلاعاتی است که در مغز کودک نگه می شود و می تواند بلافاصله به آنها دسترسی پیدا کند.
داشتن حافظه فعال و کاری قوی به این معنی است که کودکان می توانند اطلاعات را حفظ کرده و به کار ببرند. به عنوان مثال، حل یک مسئله ریاضی در ذهن خود، یا به خاطر سپردن نام افرادی که به تازگی ملاقات کرده اند، توسط حافظه کاری صورت می گیرد.
کودکانی که حافظه کاری قوی دارند می توانند روی فعالیت ها تمرکز کنند و اطلاعات را با دقت حفظ کنند. به همین دلیل است که تقویت این نوع حافظه به کمک انواع بازی تقویت حافظه کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
به نوبه خود، آنها می توانند دستورالعمل های بیش از یک جزء را دنبال کنند، اطلاعات جدید را در تفکر خود بگنجانند، و سپس از دانش خود در طیف وسیعی از سناریوهای جدید و متفاوت استفاده کنند.
همه این مهارت ها بر رشد شناختی و توانایی یادگیری کودکان، چه در دوران پیش دبستانی و چه در طول زندگی آن ها تأثیر می گذارد.

 

اهمیت بازی تقویت حافظه برای کودکان

 

انواع بازی برای تقویت حافظه کودکان

مهارت های خوب حافظه کاری به کودکان کمک می کند تا به راحتی در همه زمینه های یادگیری عملکردی موفقیت آمیز داشته باشند. هنگامی که یادگیری برای کودکان آسان شود، نسبت به یادگیری و خود احساس مثبتی دارند. بنابراین مهارت‌های حافظه ای خوب، می‌تواند متحول‌کننده باشد و پایه‌ای قوی برای مسیر تحصیلی فرزند شما ایجاد کند.
انواع بازی تقویت حافظه کودکان وجود دارند که می توانید در منزل با کودک خود انجام دهید. برخی از این بازی تقویت حاقطه کودکان عبارتند از:

 

• پازل

بازی پازل یک فعالیت سرگرم کننده و مفید می باشد. پازل های یکی از بهترین بازی های تقویت حافظه کودکان به شمار می روند. پازل، از جمله اسباب‌بازی‌هایی است که به‌عنوان یک بازی برای تقویت حافظه کودکان و بزرگسالان شناخته می شود.
بازی های پازل، شامل شناسایی قسمت‌هایی است که باعث ساخت اشتباه می‌شوند و قطعات صحیح را با افزایش مشاهده به هم متصل می‌کنند. بنابراین نیاز به تفکر تحلیلی، تفکر انتقادی و مهارت های تمرکز دارد.

 

• بازی حفظ کلمه

بازی حفظ کلمات، یک فعالیت مناسب و بازی برای تقویت حافظه کودکان کلاس دوم ابتدایی به بالا می باشد.
مجموعه ای از کلمات را بر روی یک صفحه کاغذ بزرگ به ترتیب خاص فهرست کنید. آن لیست را در جایی قرار دهید که کودک بتواند آن را ببیند. به کودک خود بگویید که باید ترتیب دقیق کلمات را به خاطر بسپارد. پس از اینکه زمان به خاطر سپردن کلمات تمام شد، فهرست را بپوشانید. از کودک بخواهید کلمات را به ترتیب، بر روی کاغذ بنویسد.

 

• کارت های مشابه

یک بازی تقویت حافظه کودکان که در بین آن ها محبوب نیز می باشد، کارت های مشابه است. تعداد زیادی بازی با ورق همسان در بازار موجود است، اغلب با شخصیت های محبوب کودکان روی آنها، بنابراین مجموعه ای را انتخاب کنید که تخیل کودک شما را جذب کند.
این باعث می‌شود کودکان خاطراتشان را بسازند و از آنها می‌خواهد هر تصویر را در نظر بگیرند و به خاطر بیاورند که کجا قرار داده شده است.

 

• لیوان جادویی

لیوان جادویی از جمله انواع بازی تقویت حافظه کودکان است که از محبوبیت و فواید بسیار زیادی برای کودکان برخوردار است. مهارت اصلی این بازی، تمرکز است که برای تقویت حافظه یک عامل ضروری محسوب می شود.
3 فنجان را وارونه و یک وسیله کوچک مانند یک توپ، شکل یا سکه قرار دهید.
این وسیله زیر یکی از فنجان ها قرار می گیرد و سپس فنجان ها به اطراف منتقل می شوند و کودک باید حرکت آنها را تماشا کند و سپس به شما نشان دهد که این وسیله زیر کدام فنجان است.
این کار را می توان با افزودن فنجان های بیشتر، جابجایی سریعتر آنها یا به هم زدن بیشتر سخت تر کرد. همچنین ممکن است فرزند شما دوست داشته باشد نقش خود را عوض کند و لیوان ها را برای خودش جابجا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من