انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ

عناوین اصلی مطلب
انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ

انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ

یکی از مواردی که تاثیر بسیاری روی هزینه چاپ می‌گذارد کاغذ و مقوای مصرفی است، اما گذشته از این تاثیر باید توجه داشت که عدم تطبیق نوع آن با محصول تولیدی ممکن است استفاده از آن را تحت الشعاع قرار دهد. در این مقاله به بررسی انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ میپردازیم. با ما همراه باشید.

امروزه بیش از ۳۰۰۰ نوع کاغذ مختلف، برای مصارف گوناگون، در بازار وجود دارد. ولی در صنعت کاغذسازی انواع کاغذ را به چهار گروه تقسیم می کنند:

  1. کاغذ و مقوای گرافیکی
  2. انواع مقوای بسته بندی
  3. کاغذهای بهداشتی
  4. کاغذهای صنعتی برای مصارف الکترونیکی

 


برای مشاهده و خرید انواع کاغذ در دین کالا کلیک کنید


 

ویژگی های کاغذ

کاغذ از ویژگی های خاصی برخوردار است که به طور کلی وجود و یا عدم وجود هر یک از آن ها و یا تلفیقی از این خواص می تواند تعیین کننده تناسب آن با نوع مصرف باشد.

 

– استقامت Strength

این ویژگی بستگی به کیفیت و طول الياف به کار رفته و چگونگی بافت و پروراندن آن دارد.

 

– ضخامت Thickness

به طور کلی ضخامت کاغذ با وزن و نوع پرداخت آن رابطه مستقیم دارد، اما باید این موضوع را در نظر داشت که کاغذ حجیم در مقایسه با کاغذ هم وزن غیر حجیم، از ضخامت بیشتری برخوردار است.

 

– وزن Weight

کاغذ با وزن های مختلف ساخته می شود، وزن کاغذ که به عنوان گراماژ (grammage) نیز از آن نام برده می شود ، برای تعیین گراماژ کاغذ یک متر مربع از آن را وزن می کنند. این وزن در واحد گرم تعیین می شود، وزن کاغذ همیشه به صورت گرم بر متر مربع ( qm2) نوشته می شود.

به عنوان مثال یک برگ کاغذ ۴۵۰×۶۴۰ میلی متر ممکن است دارای گراماژ ۱۰۰، ۱۲۰ و یا ۱۴۰ گرم در هر متر مربع باشد، بنابراین واضح است که کاغذ ۱۴۰ گرمی از بقیه سنگین تر و ضخیم تر است.

 

– میزان پشت پوشانی Opacity

یک برگ کاغذ، به خصوص کاغذ نازک باید از پشت پوشانی کافی برخوردار باشد تا در موقع چاپ پشت ورو، چاپ یک طرف، از طرف دیگر دیده نشود. کیفیت کاغذ را معمولا با مشاهده آن در مقابل نور می سنجند. یک برگ کاغذ را در مقابل نور نگه داشته و در این حالت امکان مشاهده بافت و وجود ناخالصی در تجمع الياف آن مشاهده خواهد شد. اگر بافت کاغذ از ترکیب یکنواخت و متراکم برخوردار نباشد به آن کاغذ ابری (cloudy) گفته می شود، در حالی که یک کاغذ با بافت متراکم، یک کاغذ خوب شناسایی می شود. ابری شدن کاغذ ممکن است به دلیل ضعف پالایش خمیر رخ داده باشد، و یا این که آب خمیر آن بیش از اندازه گرفته شده و یا این که در موقع عبور کاغذ از قسمت آبکش، بیش از اندازه لازم آب آن گرفته شده باشد.

 

– صدای شق شق Rattle

اگر یک برگ کاغذ خوب و پرداخت شده را با دست گرفته و تکان دهیم صدای شق شق خاصی را ایجاد می کند که نشان دهنده کیفیت و مقاومت آن است. این مسأله به خصوص در کاغذهای تحریر صادق است. صدای کاغذ معمولا نشان دهنده مقدار آهار موجود در آن است، کاغذهایی که از اهار بیشتری برخوردار هستند صدای شق شق بیشتری تولید می کنند، البته این خاصیت می تواند نشان دهنده وجود الياف نی در خمیر کاغذ نیز باشد.

 

– جهت الياف یا راه کاغذ Machine direction or grain

در کاغذسازی ماشینی، بیشتر الیاف کاغذ به موازات جهت حرکت ماشین قرار می گیرد. معمولا تا کردن و خم کردن و پاره کردن کاغذ به موازات راه آن، راحت تر انجام می شود. {و تا کردن در جهت عمودبرراه کاغذ با مقاومت الیاف مواجه می شود.}

 

– کشش و پایداری Stretch and stability

هنگامی که کاغذ رطوبت را جذب می کند، به طور طبیعی کشیده و بزرگ می شود. بزرگ تر شدن الیاف کاغذ از جهت عرضی آن نسبت به طول بیشتر است. در نتیجه چنان چه کاغذ را در هوای مرطوب قرار دهيم الياف آن بیشتر از قسمت عرض بزرگ می شود و برعکس این عمل نیز صادق است. زمانی که کاغذ را در هوای خشک قرار می دهیم از جهت عرض آن جمع تر و کوتاه تر می شود.

 

انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ

 

انواع کاغذ و مقوا در صنعت چاپ و بسته بندی

کاغذ یکی از کهن‌ترین متریال‌های بسته بندی قابل انعطاف می باشد. امروزه گستره‌ی وسیعی از بسته‌های تولیدات مختلف را به دلايل زیست محیطی، انعطاف پذیری، صرفه‌ی اقتصادی، محافظت و تبلیغات در برمی‌گیرد. بسته به نوع محصول مقوای مورد نظر خود را از نظر استحکام، صرفه ی اقتصادی داشتن، بهداشتی بودن، نوع عملیات تکمیلی، (طلاکوب، برجسته‌سازی، یووی و سلفون) و نوع چاپ انتخاب کرده تا محصول را با بسته بندی مناسب به بازار عرضه کنند.

حال به بررسی انواع مختلف مقواها به همراه ویژگی ها و کاربرد هایشان می پردازیم : رایج ترین کاغذ و مقوا مورد استفاده در صنعت چاپ بسته بندی عبارت است‌از: کاغذ تحریر، کاغذ و مقوای گلاسه، مقوای پشت طوسی و پشت سفید، کاغذ صنعتی کرافت، کاغذ روزنامه، مقوای ایندل برد.

 

– کاغذ تحریر (Writing Paper)

نام بین المللی این کاغذ Writing and printing paper می باشد که در ایران با نام کاغذ تحریر شناخته می‌شود. در دو نوع مختلف coated اندود شده و uncoated اندود نشده، تولید می‌شود که نوع uncoated آن در ایران عرضه می شود که می توان روی هر دو طرف آن چاپ کرد و مرکب به طرف دیگر نفوذ نمی کند. در انواع سایزهای ۱۰۰ در ۷۰ و ۶۰ در ۹۰ و گراماژهای ۵۰-۵۵-۶۰-۶۵-۷۰-۷۵-۷۵-۸۰-۱۰۰ و ۱۲۰ ارائه می‌شود.

کاربرد این کاغذ همان طور که از نام آن پیداست در صنعت چاپ و تحریر است که بیشتر برای چاپ انواع مجله و سررسید به مصرف می رسد. این کاغذ بیشتر از کشورهای اندونزی، چین ، مالزی و کره جنوبی وارد می شود و برندهای معروف در ایران شامل موریم، شینهو و کرون است .

سطح کاغذ تحریر مناسب برای نوشتن با خودکار است. به طور کلی کاغذهای تحریر را با دقت بیشتری تولید می کنند و بنابراین قیمت آن نیز نسبت به کاغذ چاپ گران تر است. کاغذ تحریر به رنگ سفید و یا در رنگ های مختلف ساخته می شود و ممکن است دارای خط و نقش معینی باشد. کیفیت و رنگ کاغذ تحریر بستگی به نوع خمیر آن دارد.

 انواع کاغذهای چاپ و تحریر تولید شده از خمیر شیمیایی ، شامل انواع کاغذ ظریف پوشش دار و بدون پوشش است که معمولا حاوی مقادیر کمی خمیر مکانیکی، و یا کاملا فاقد خمیر مکانیکی بوده و ۵ تا ۲۵ درصد نیز مواد پر کننده دارد. طبق قانون تعرفه گمرکی ایالات متحده ، مقدار بیشینه خمیر مکانیکی ۱۰% است.

 

– کاغذ و مقوای گلاسه ( کاغذ اندود شده) Coated Paper

کاغذ گلاسه یا coated paper، نوعی کاغذ دو رو با سطحی صاف و هموار و مقاومت زیاد است. این کاغذ به علت جذب یکنواخت جوهر در چاپ استفاده زیادی دارد. از نشاسته برای هموار شدن و جذب یکنواخت جوهر و پلاستیک برای ضد آب بودن آن در خمیر کاغذ استفاده می کنند. گلاسه مرغوب ترین نوع کاغذ است؛ هر چه گراماژ آن بالاتر باشد، کیفیت چاپ روی آنها بهتر است. در دو نوع مات و براق و به صورت یک رو و دو رو عرضه می شود. بیشتر برای چاپ کارهای نفیس، جلد مجلات، روزنامه، چاپ کارت ویزیت و … به مصرف می‌رسد. کاغذ گلاسه در سایز های ۱۰۰ در ۷۰ و ۶۰ در ۹۰ و سایزهای خاص و همین طور گراماژ های ۷۰-۸۰-۹۰-۱۰۰-۱۱۳-۱۱۸-۱۳۵-۱۴۸-۱۷۰-۲۰۰-۲۵۰-۲۸۰-۳۰۰-۳۵۰ تولید می شود. برندهای معروف در ایران: هانسل، شینهو، موریم، نیوکرون و نویا می باشد.

کاغذ دارای پوشش گلاسه و صاف (Art paper) از بهترین نوع کاغذهای اندود شده می باشد. این نوع کاغذ از پوشش بسیار قوی برخوردار بوده و معمولا سطح آن بسیار براق و صاف است.

بهترین نوع کاغذهای گلاسه با استفاده از دو توری و با دو نوبت اندود کردن با مواد معدنی و یا خاک چینی تهیه می شوند.

 

– کاغذ گلاسه مات (Matt coated Paper)

کاغذ اندود شده مات در سال های اخیر بسیار رایج شده است. در پوشش سطح این کاغذ از خاک چینی استفاده می کنند که باعث صافی سطح و بهبود جذب مرکب می شود، بر اساس نوع پرداخت و با مشخصاتی که توسط تولید کننده ارائه می شود، این کاغذ را با اسامی مات، ساتن، مخمل و یا ابریشم نام گذاری می کنند، که این اسامی در حقیقت اشاره به صاف بودن و نوع پوشش آن دارد.

 

– کاغذ بالکی یا بالک

كاغذبالكی نوعی کاغذ مكانيكال حجیم شده است که با توجه به ویژگی‌های خاص خود می تواند در کاربردهای مختلف جایگزین کاغذ تحریر (UnCoatedWood- free Paper) و کاغذ گلاسه (Art Coated Paper) شود. در تولید این کاغذ کيفيت خمیر از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

– کاغذ و مقوای پشت طوسی و پشت سفید

مقوایی بازیافتی با گراماژ های متفاوت که یک طرف آن سفید است، مقوای پشت طوسی یا دوبلکس از ورقه های مقوا به صورت دو لايه و توسط یک لایه مرطوب دیگر به یکدیگر چسبانده می شود. از ویژگی های این نوع مقوا قابلیت چاپ بالا می باشد و بیشتر در صنایع شوینده و بهداشتی مانند انواع پودر، جعبه کفش، دستمال کاغذی جعبه شیرینی، جعبه کبریت، جعبه خمیر دندان، مورد استفاده قرار می گیرد این نوع مقوا در انواع سایزها و گراماژهای ۲۱۰-۲۳۰-۲۵۰-۲۸۰-۳۰۰-۳۵۰-۴۰۰ ارائه می شود. برندهای معروفی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرند هانسول hansol، اژدها shinpoong ، ببری seha، اسبی White horse و پاندا می باشند.

 

– کاغذ و مقوای کرافت (kraftpaper)

کاغذی با مقاومت بالا که از سولفات خمیر پالپ تهیه می شود، کاغذهای کرافت بسیار متنوعند مانند کاغذهای کرافتی که سفید نشده که برای بسته بندی استفاده می شوند تا کاغذهای کرافت سفید شده که برای تهیه کاغذهایی که پیوستگی بافت آن قوی است به کار می رود.

این نوع کاغذ معمولا با رنگ قهوه ای یا با رنگ سفید تولید می‌شود و با دوام می باشد و عموما برای بسته بندی، چاپ جعبه، چاپ کارتن، پاکت و ساک دستی کرافت) بکار می‌رود. گراماژ و وزن این کاغذ بسیار متنوع است بطوری که از ترکیب آنها در تولید ورق و کارتن امکان تولید بیش از یکصد نوع ترکیب در ورق های ۳ لايه و ۵ لایه میسر می گردد. این نوع کاغذ مورد استفاده کارخانجات تولید ورق کارتن، تولید کنندگان پاکت سیمان و همچنین تولید ساک‌های کاغذی است، برندهای معروف کرافت عبارتند از : لی اند من (Lee And Man)، دایهان (Daehan) و Asia Paper و … می باشد.

 

– کاغذ روزنامه (News Print)

کاغذی ارزان قیمت که به شکل رول و ورق یافت می‌شود . قدرت جذب بالا داشته و معمولا برای چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس استفاده میشود. کاغذی است که از تفاله ی چوب (فیبرهای بازیافت شده) و بدون بکارگیری عملیات مکانیکی روی آن ساخته می شود و مقاومت آن در برابر نور پائین است.

کاغذ روزنامه برای کارهای هنری سریع و موقتی مناسب است. از این کاغذ برای طراحی‌های خام و اولیه ی بزرگ و طراحی های موقتی که با مداد ذغالی با مداد شمعی و مداد گچی انجام می شوند، استفاده می شود. کاغذ روزنامه بصورت دفترچه، ورقه و… در دسترس است. این نوع کاغذ به صورت رول هایی با عرض های از ۷۰ تا ۱۱۰ سانتی متر و گراماژ متنوع از ۶۰ تا ۲۵۰ گرم تولید می‌شود.

 

– کاغذ مکانیکی (Mechanical Printing)

نوع مرغوب تری از کاغذ روزنامه است که درصد خمیر شیمیایی آن نسبت به نوع اول بیشتر است. درصد خمیر شیمیایی بر اساس کیفیت مورد نیاز، کم یا زیاد می شود. در کاغذهای روزنامه با کیفیت خوب از درصد ناچیزی خمیر مکانیکی استفاده می شود که ظاهر آن پس از تولید به صورتی است که تقریبا شبیه به کاغذ با خمیر شیمیایی (Woodfree) به نظر می رسد.

 

– کاغذ مکانیکی با سطح بسیار صاف (سوپر کلندر) Mechanical Sc printing

خمیر این کاغذ از مواد معدنی بیشتری برخوردار بوده و شفافیت آن نیز به دلیل پرداخت شدن سطح آن با نوردهای سوپر کلندر (Super calender) زیاد است. کاغذ چاپ مکانیکی SC به شکل گسترده ای در چاپ با ماشین های روتوگراور و برای کارهای چاپی مثل مجله ها با تیراژ بالا، چاپ کاتالوگ و ضمائم رنگی مجله ها مصرف دارد. گراماژ این کاغذ بین ۵۴ تا ۸۰ گرم در متر مربع متغییر است. با پرداخت و آهارزنی می‌توان کاغذهای مشابه با چاپ افست تهیه نمود که بیشتر برای چاپ کتاب های ارزان قیمت مصرف می شوند.

 

– کاغذ شیمیایی (Wood free Printing)

کاغذ چاپ با خمیر شیمیایی یا (Wood free) بدون خمیر مکانیکی است و از خمیر چوب شیمیایی ساخته شده که کاغذ تولیدی آن از رنگ و کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و برای تولید انواع کارهای چاپی و مجله ها استفاده می شود. این نوع کاغذ از کاغذ مکانیکی مقاوم تر است. این کاغذ که با ماشین پرداخت شده و به صورت رول یا ورق عرضه می شود، به عنوان کاغذ چاپ افست شناخته شده است. از کاغذ شیمیایی برای چاپ و تولید انواع محصولات با کیفیت بالا، مثل چاپ بروشور و چاپ کتاب و انواع کارهای چاپی تجاری استفاده می شود. این کاغذ با وزن ۶۰ تا ۱۳۵ گرم در هر متر مربع ساخته می شود.

 

– کاغذ انجیلی (Bible Paper)

کاغذ بسیار نازک، سفیدرنگ و دارای خاصیت پشت پوشانی است که برای چاپ کتاب هایی که از حجم زیادی از مطالب تایپ شده و تعداد صفحات زیاد برخوردار هستند، مانند (کتاب مقدس انجیل) استفاده می شود. به همین دلیل آن را کاغذ انجیلی می نامند. کاغذ انجیلی برای نوشتن مناسب نیست و در خمیر آن از مقدار زیادی مواد معدنی استفاده می شود، که به این ترتیب چاپ هافتون (ترامه) را به راحتی و با کیفیت خوب امکان پذیر می کند. اغلب کاغذهای انجیلی از خمیر شیمیایی ساخته می شوند، اما انواع بسیار مرغوب ، آن با مواد پنبه و کتان تولید می شوند.

 

– کاغذ شیمیایی آنتیک (حجیم) Woodfree Antique wove

واژه آنتیک در ابتدا برای توصیف کاغذهایی که با ماشین ساخته می شوند ولی شبیه به کاغذهای دست ساز بودند، استفاده می شد، اما امروزه به هر نوع کاغذ با حجم خوب یعنی( زیر دست خوب ) و سطح زبر و خشن آنتیک گفته می شود. کاغذ آنتیک از حجم بیشتری برخوردار بوده و برای کتاب های نازک مناسب تر است، زیرا استفاده از آن در چاپ کتاب، در مقایسه با کاغذهای MF و SC و با گراماژ مشابه ، باعث تولید کتاب های ضخیم تری می شود.

 

– کاغذ آنتیک فشرده Antique wove

این نوع کاغذ نسبت به کاغذ آنتیک شیمیایی از سطح چاپ دهی بهتری برخوردار است، چون الياف آن با استفاده از دندی رول (dandy roll) فشرده شده و بافت آن از فشردگی خوبی برخوردار است، اما هیچ یک از دو نوع ذکر شده برای چاپ ترامه مناسب نیستند و به دلیل خشن بودن سطح شان فقط برای چاپ کتاب مناسب هستند. گراماژ این کاغذ بین ۷۰ تا ۹۰ گرم است.

 

انواع جنس کاغذ و ویژگی‌های کاغذ

– کاغذ کارتریج Cartridge

کاغذ کارتریج از نظر ظاهر شبیه کاغذ آنتیک فشرده است، که از انواع آن برای چاپ و رسم استفاده می شود. نسبتا سخت است که از خمیر چوب با الیاف کوتاه ساخته می شود و گراماژ آن بین ۶۰ تا ۱۷۰ گرم و بالاتر است. پرداخت سطح کاغذ کارتریج بستگی به نوع مصرف دارد که به همین منظور به صورت خشن، نیمه خشن، بدون پرداخت و یا با پرداخت تولید می شود.

 

– کاغذ افست Offset printings

کاغذ چاپ افست به طور مشخص برای چاپ لیتوگرافی ساخته شده و معمولا کمی سفیدتر از کاغذ کارتریج با ته رنگ کرمی است. عملیات پرداخت و پوشش کاغذ افست از نوع مرغوب است که معمولا بدون پرز تهیه می شود و به دلیل همین ویژگی برای چاپ افست مناسب بوده و به این اسم نامیده می شود، بهترین نوع کاغذهای افست را در ماشین کاغذ سازی مجهز به دو توری آبکش، تولید می کنند.

 

– کاغذ پوستر (یک رو گلیز ) MG poster

کاغذ پوستر MG دارای سطح صاف و براق در یک رو و سطح زبر و خشن در طرف دیگر است، سطح این نوع کاغذ در کارخانه براق می شود و به همین دلیل به آن MG یا (Machine Glazed) گفته می شود. انواع مختلفی از کاغذهای MG یا گلیز در بازار وجوددارد که برای مصارف بسته بندی و دیگر موارد تزیینی از آن استفاده می شود. اما معروف ترین نوع آن که برای چاپ مصرف می شود، در جهان به نام كاغذ پوستر شهرت دارد، که سطح براق آن را چاپ کرده و از طرف زبر و خشن آن به منظور چسباندن پوستر بر روی تابلو استفاده می کنند.

کاغذ گلیز MG با ماشین های مخصوص ساخته می شود و پرداخت سطح آن بسیار قوی بوده و در مقابل نفوذ و جذب چسب مقاوم است. انواع مختلفی از این کاغذ در رنگ های مختلف و با کیفیت متفاوت از خمیر مکانیکی و خمیر شیمیایی ساخته می شود. گراماژ این کاغذ از ۷۰ تا ۱۷۰ گرمی متغیر است.

 

– کاغذ با جلای قوی (Cast Coated Paper)

این نوع کاغذ صاف و یکنواخت و بسیار براق است، این نوع اندود (Cast) روشی است که برای ساخت کاغذهای صاف و براق به کار می رود و فقط یک طرف آنها در هر نوبت اندود می شود. این نوع کاغذ با روش معمولی – که معمولا از تیغه مجهز به باد برای پوشش دادن آن استفاده می کنند – اندود می شود. مواد پوشش دهنده آن با فرمول مخصوص تهیه می شود که امکان دستیابی به پوشش سنگین را فراهم می کند و پرداخت آن نیز از ویژگی های خاصی برخوردار است. در این روش کاغذ مرطوب را در تماس با یک سیلندر بزرگ و گرم قرار می دهند و در حالی که کاغذ به دور سیلندر پیچیده می شود، با گرمای سیلندر خشک شده و سطح آن با کیفیت خوب پوشش می شود. سیلندر خشک کن از جنس استیل و با روکش کروم ساخته شده است. این نوع کاغذ را می توان از یک و یا هر دو طرف پولیش کرد، گراماژ آن بین ۷۰ تا ۱۳۵ گرم در هر متر مربع است.

 

– کاغذ با خطوط مشخص (Wove and Laid Paper)

این نوع کاغذ با استفاده از سیلندر دندی رول (Dandy Roll) به صورت ساده و یا با خطوط مشخص تولید می شود که به راحتی قابل تشخیص است.

کاغذ ساده معمولاً از بافت یک نواختی برخوردار است که با قرار دادن آن در مقابل نور مشخص می شود. کاغذ خط دار با مشاهدۀ یک سری خطوط مشخص می شود.

هر دو نوع کاغذ را می توان با آب نقش به شکل طرح یا نوشته در سطح آن تهیه نمود. کیفیت هر دو کاغذ به هیچ وجه بستگی به صاف بودن و یا خط دار بودن آن ندارد. بلکه تنها پوشش روی دندۀ رول است که انواع آن را از یکدیگر متمایز می کند.

 

– کاغذ لعاب دار (Enamel Paper)

این کاغذ تنها از یک طرف پوشش شده است و کیفیت آن بسیار بالاست. نوع ارزان تر آن برای پوشش جعبه های مقوایی و انواع مرغوب تر را برای چاپ اتیکت مصرف می کنند. این کاغذ در رنگ های مختلف تولید می شود.

 

– کاغذ دفاتر حسابداری (Ledger or Account Paper)

این کاغذ از انواع کاغذ تحریر است که در ساخت دفاتر حسابداری مورد استفاده قرار می گیرد. این کاغذ معمولاً به رنگ آبی روشن است و با آب نقش و بدون پوشش گلاسه تهیه می شود. گرماژ این نوع کاغذ بین ۸۵ تا ۱۲۰ گرم در هر متر مربع است.

 

– کاغذ جلد (Cover Paper)

معمولاً این کاغذها از نوع ضخیم و با قابلیت تاشدن تهیه می شود. کاغذ جلد به شکل ساده و یا با سطح برجسته تهیه می شود و به نام شمیز معروف است.

 

– کاغذ سربرگ و چندنسخه ای (Bank and Bonds)

از این نوع کاغذ برای مصارف کارهای تایپی استفاده می شود که نیاز به کاغذ مات دارد. اما به عنوان کاغذ تحریر نیز مورد استفاده قرار می گیرد و برای مصارف اداری مناسب است. انواع مرغوب این کاغذ را هنوز هم با استفاده از مقداری پارچه در خمیر آن تولید می کنند و در پرداخت نهایی آن آب نقش نیز زده می شود، اما انواع معمولی آن از خمیر چوب تهیه می شود که ارزان تر است. این کاغذ در رنگ های مختلف و سفید عرضه می شود و معمولاً به عنوان کاغذ کرم رنگ ساده شهرت دارد. کاغذهای بسیار نازک نیز با وزن ۳۰ گرم در مترمربع که در بعضی موارد، کاغذ پستی یا چند نسخه ای نامیده می شوند، در مواردی که نیاز به چند نسخه از کار تایپ شده وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

– کاغذ فتوکپی (Duplicators)

این نوع کاغذ به منظور استفاده در دستگاه های فتوکپی ساخته می شود. فتوکپی به رنگ سفید و یا در رنگ های دیگر ساخته می شود که به شکل ساده و یا با خطوط موازی با آب نقش تهیه می شود و به صورت ۷۰ یا ۸۰ گرمی تولید می شود.

 

– کاغذ افست (Offset Printings)

کاغذ چاپ افست به طور مشخص برای چاپ لیتوگرافی ساخته شده و معمولاً کمی سفیدتر از کاغذ کارتریج با ته رنگ کرم است. عملیات پرداخت و پوشش کاغذ افست از نوع مرغوب است که معمولاً بدون پرز تهیه می شود. بهترین نوع کاغذ افست را در ماشین کاغذسازی مجهز به دو توری آبکش، تولید می کنند.

 

– کاغذ کرومو (Chromo Paper)

این کاغذ با پوشش بسیار زیاد که معمولاً تنها در یک طرف آن انجام می شود ساخته شده و ضخامت روی پوشش آن از کاغذ گلاسه بیشتر است. مهم ترین مورد مصرف آن در چاپ اتیکت و برچسب است.

 

– خودکپی یا کاربن لس (Carbonless)

کاغذ خودکپی در انواع سفید و رنگی تهیه می شود. که با پوشش مخصوصی می توانند نقش هایی به رنگ سیاه و آبی را در زمان وارد شدن فشار بر روی آنها به کاغذ زیری منتقل کنند. خودکپی به صورت ورق یا رول عرضه می شود.

کاغذ کاربن لس به نوعی همان کار کاغذ کاربن دار را انجام میدهد با این تفاوت که عملا هیچ نوع کاربنی را مشاهده نمیکنید و هرگز دستانتان را سیاه و کثیف و سطل زباله تان را بیهوده پر نمیکند بدینوسیله در مصرف کاغذهایی که صرف تولید کاربن میگردند صرفه جویی بزرگی صورت میگیرد که نتیجه آن قطع کمتر درختان میباشد.

 

– کاغذ چسب (Gummed Paper)

این کاغذ با چسب هایی که در اثر آب فعال می شوند، اندود شده است. در انواع مختلفی عرضه می شود که شامل کاغذهای ام اف (MF) ، کاغذ گلاسه، کاغذ کرومو و کاغذ رنگی است. این کاغذ به شکل ورق یا رول عرضه می شود.